Szókincs TESZT - Melléknevek (haladó)

Szókincs TESZT - Melléknevek (haladó)

Facebook Tweet
Mely melléknévre ismersz rá a leírás alapján? Válaszd ki az 5 lehetőség közül. Megoldással.
1. ..... = showing lack of love for your country; not supporting someone that you should support
A: disrespectful
B: disloyal
C: dissimilar
D: illegal
E: unloyal

2. ..... = lacking beauty or charm
A: dissimilar
B: illegal
C: immodest
D: unattractive
E: impure

3. ..... = not alike; different
A: immodest
B: dissimilar
C: impure
D: disloyal
E: unclear

4. ..... = prohibited by law or by official or accepted rules; not allowed by law
A: immodest
B: impure
C: dissimilar
D: illogical
E: illegal

5. ..... = having or showing an exaggerated opinion of your importance, ability; showing too much self-confidence
A: impatient
B: disloyal
C: illogical
D: immodest
E: impractical

6. ..... = poorly stated or described; not clear to the mind; not obvious or easy to see or know
A: illogical
B: dissimilar
C: unclear
D: illegal
E: impractical

7. ..... = not reasonable, wise or practical, usually because directed by the emotions rather than by careful thought
A: illegal
B: illogical
C: impolite
D: dishonest
E: impractical

8. ..... = not realisable; not workable
A: impractical
B: immodest
C: ineffective
D: dishonest
E: illogical

9. ..... = not polite language or behaviour
A: dishonest
B: impure
C: impatient
D: impolite
E: ineffective

10. ..... = lacking truthfulness; lacking honesty and oblivious to what is honourable
A: impatient
B: dishonest
C: impure
D: illogical
E: impractical

11. ..... = easily annoyed by someone's mistakes or because you have to wait
A: dishonest
B: impatient
C: impractical
D: impure
E: imperfect

12. ..... = mixed with other substances and therefore lower in quality; involving immoral sexual thoughts or behaviour
A: irrational
B: illegal
C: dishonest
D: illogical
E: impure

13. ..... = defective or inadequate; damaged, containing problems or lacking something
A: irrational
B: dishonest
C: immodest
D: imperfect
E: uncertain

14. ..... = not consistent with or using reason; not using reason or clear thinking
A: uncertain
B: asymmetrical
C: irrational
D: apolitical
E: illegal

15. ..... = irregular in shape or outline; with two halves, sides or parts which are not exactly the same in shape and size
A: uncertain
B: asymmetrical
C: illogical
D: impure
E: apolitical

16. ..... = still undecided or unknown; not firm or secure; not established or confirmed
A: uncertain
B: apolitical
C: impure
D: immodest
E: dishonest

17. ..... = politically neutral; not interested in or connected with politics, or not connected to any political party
A: dispolitical
B: apolitical
C: unpolitical
D: inpolitical
E: antipolitical

18. ..... = not leading by a straight line or course to a destination; not simply connected
A: imperfect
B: impure
C: indirect
D: immodest
E: immaterial

19. ..... = not capable of occurring or being accomplished or dealt with; it cannot happen or be achieved
A: asymmetric
B: immaterial
C: impossible
D: illogical
E: dishonest

20. ..... = not consisting of matter; not relating to the matter you are interested in
A: inmaterial
B: unmaterial
C: prematerial
D: dismaterial
E: immaterial









Megoldások:
1.BE 2. 3.B 4.E 5.D
6.C 7.B 8.A 9.D 10.B
11.B 12.E 13.D 14.C 15.B
16.A 17.B 18.C 19.C 20.E
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok