Szókincs TESZT - Melyik szót definiáltuk?

Szókincs TESZT - Melyik szót definiáltuk?

Facebook Tweet
Melyik szóra ismersz rá a "definíciók" alapján? Válaszd ki ötből az általad helyesnek vélt megoldást.
1. ..... = the period of time in your life after your physical growth has stopped and you are fully developed
A: developer
B: developed
C: adultery
D: adulthood
E: adulteration

2. ..... = extramarital sex that wilfully and maliciously interferes with marriage relations
A: adulthood
B: adulteration
C: coitus
D: adultery
E: copulation

3. ..... = guns collectively
A: gunpoint
B: gunsmith
C: gunfire
D: gunboat
E: gunnery

4. ..... = combat helicopter
A: gunfire
B: gunfight
C: gunmetal
D: gunsmith
E: gunship

5. ..... = state of relatedness or connection by blood or marriage or adoption
A: kinetik
B: kinship
C: kinsman
D: kindred
E: kindling

6. ..... = a country with a king as head of state
A: kingside
B: kingfisher
C: kingdom
D: king
E: king's pleasure

7. ..... = a wooden or metal frame used to store bottles of wine
A: wineshop
B: winner
C: wine bar
D: wine rack
E: fortified wine

8. ..... = skill in selling; skill in persuading people to buy
A: saleable
B: salesman
C: sales
D: salable
E: salesmanship

9. ..... = territory ruled by a prince, the dignity or rank or position of a prince
A: princess
B: princedom
C: princely
D: principality
E: principality

10. ..... = the kinship relation between an offspring and the mother, maternity
A: motherhood
B: motherland
C: motherboard
D: motherly
E: mother country

11. ..... = the position of professor
A: professorial
B: academy
C: professorship
D: lecturer
E: lecture

12. ..... = the state of being a woman; womanly qualities
A: womankind
B: womanliness
C: womanise
D: adultery
E: womanhood

13. ..... = skill in sailing
A: sailors-hip
B: starship
C: seamanship
D: censorship
E: kinship

14. ..... = the trait of condescending to those of lower social status
A: snobbier
B: snobbery
C: snobism
D: snobery
E: inverted snob

15. ..... = death because of the person's religious faith or political belief
A: calamity
B: asylum
C: martyrdom
D: casualties
E: phobia

16. ..... = fairness in following the rules of the game
A: fairy
B: fairway
C: aggression
D: phenom
E: sportsmanship

17. ..... = the time of a woman's life when she is a widow, the state of being a widow who has not remarried
A: condolence
B: benevolence
C: guardianship
D: widowhood
E: spinster

18. ..... = the act of creating written works
A: authority
B: authorial
C: authorship
D: autocracy
E: notation

19. ..... = a government ship that is available for waging war, combat ship
A: lordship
B: spaceship
C: headship
D: warship
E: worship

20. ..... = wisdom in the management of public affairs
A: republican
B: notary
C: government
D: officialdom
E: statesmanship










Megoldások

1.D 2.D 3.E 4.E 5.B
6.C 7.D 8.E 9.B 10.A
11.C 12.E 13.C 14.B 15.C
16.E 17.D 18.C 19.D 20.E
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok