Szókincs TESZT – Melyik szót definiáltuk?

középfok
Melyik szóra ismersz rá a "definíciók" alapján? Válaszd ki ötből az általad helyesnek vélt megoldást.

1. ….. = the period of time in your life after your physical growth has stopped and you are fully developed
A: developer
B: developed
C: adultery
D: adulthood
E: adulteration

2. ….. = extramarital sex that wilfully and maliciously interferes with marriage relations
A: adulthood
B: adulteration
C: coitus
D: adultery
E: copulation

3. ….. = guns collectively
A: gunpoint
B: gunsmith
C: gunfire
D: gunboat
E: gunnery

4. ….. = combat helicopter
A: gunfire
B: gunfight
C: gunmetal
D: gunsmith
E: gunship

5. ….. = state of relatedness or connection by blood or marriage or adoption
A: kinetik
B: kinship
C: kinsman
D: kindred
E: kindling

6. ….. = a country with a king as head of state
A: kingside
B: kingfisher
C: kingdom
D: king
E: king’s pleasure

7. ….. = a wooden or metal frame used to store bottles of wine
A: wineshop
B: winner
C: wine bar
D: wine rack
E: fortified wine

8. ….. = skill in selling; skill in persuading people to buy
A: saleable
B: salesman
C: sales
D: salable
E: salesmanship

9. ….. = territory ruled by a prince, the dignity or rank or position of a prince
A: princess
B: princedom
C: princely
D: principality
E: principality

10. ….. = the kinship relation between an offspring and the mother, maternity
A: motherhood
B: motherland
C: motherboard
D: motherly
E: mother country

11. ….. = the position of professor
A: professorial
B: academy
C: professorship
D: lecturer
E: lecture

12. ….. = the state of being a woman; womanly qualities
A: womankind
B: womanliness
C: womanise
D: adultery
E: womanhood

13. ….. = skill in sailing
A: sailors-hip
B: starship
C: seamanship
D: censorship
E: kinship

14. ….. = the trait of condescending to those of lower social status
A: snobbier
B: snobbery
C: snobism
D: snobery
E: inverted snob

15. ….. = death because of the person’s religious faith or political belief
A: calamity
B: asylum
C: martyrdom
D: casualties
E: phobia

16. ….. = fairness in following the rules of the game
A: fairy
B: fairway
C: aggression
D: phenom
E: sportsmanship

17. ….. = the time of a woman’s life when she is a widow, the state of being a widow who has not remarried
A: condolence
B: benevolence
C: guardianship
D: widowhood
E: spinster

18. ….. = the act of creating written works
A: authority
B: authorial
C: authorship
D: autocracy
E: notation

19. ….. = a government ship that is available for waging war, combat ship
A: lordship
B: spaceship
C: headship
D: warship
E: worship

20. ….. = wisdom in the management of public affairs
A: republican
B: notary
C: government
D: officialdom
E: statesmanship


Megoldások

1.D 2.D 3.E 4.E 5.B
6.C 7.D 8.E 9.B 10.A
11.C 12.E 13.C 14.B 15.C
16.E 17.D 18.C 19.D 20.E

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!