Vocabulary TEST – Prefix


Petya | 2010. 09. 16.
középfok

1. …beat = positive and enthusiastic
A: up
B: over
C: out
D: down

2. …law = to make something no longer legal
A: un
B: out
C: over
D: by

3. …estimate = think or guess that the amount of something is smaller than it really A: is
B: down
C: un
D: under
E: out

4. …shore = on the land rather than at sea
A: up
B: over
C: in
D: on

5. …wind = in the direction in which the wind is blowing
A: down
B: under
C: up
D: cross

6. …-board = fair and unconcealed
A: over
B: up
C: above
D: on

7. …accessible = difficult or impossible to reach or to get
A: un
B: in
C: im
D: dis

8. …genic = good-looking (on television)
A: hyper
B: hypo
C: mega
D: tele

9. …byte = a unit of computer memory (equal to about 1 million bytes)
A: mega
B: giga
C: kilo
D: extra

10. …sensitive = extremely physically sensitive to particular medicines, lights etc.
A: over
B: hyper
C: mega
D: out

11. …balance = lose your balance and fall
A: un
B: under
C: over
D: im

12. …atomic = smaller than (or found in) an atom
A: sub
B: in
C: under
D: micro

13. …structure = a structure that is built on top of something
A: over
B: super
C: sub
D: mega

14. …hold = look at or see somebody or something
A: over
B: with
C: up
D: be

15. …carious = not safe or certain
A: dis
B: under
C: pre
D: un

16. …affected = not loyal to your situation, organisation, belief etc.
A: dis
B: un
C: in
D: under

17. …normal = not normal; not typical or usual or regular or conforming to a norm
A: in
B: il
C: ab
D: non
E: be

18. …qualify = make unfit or unsuitable, to outcast
A: dis
B: un
C: sub
D: mal
E: re

19. …shore = Away from shore; away from land
A: up
B: in
C: off
D: down
E: non

20. …terrain = Being or operating under the surface of the earth
A: un
B: in
C: a
D: re
E: sub

Megoldások:
1.A 2.B 3.D 4.D 5.A
6.C 7.B 8.D 9.A 10.B
11.C 12.A 13.B 14.D 15.C
16.A 17.C 18.A 19.C 20.E

Nehézségi szint:
középfok
Címkék:
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!