Vocabulary TEST: Choose the person who is being explained

Vocabulary TEST: Choose the person who is being explained

Facebook Tweet
Személyek, hivatások ebben a 20 kérdésből álló tesztben. Felismered, hogy kiről van szó?

1. ... = a theatrical performer
A: acter
B: actor
C: acting
D: acts
E: actter

2. ... = a person to whom legal title to property is entrusted to use for another's benefit
A: truster
B: trustor
C: trustee
D: trustist
E: traster

3. ... = someone whose occupation is cleaning
A: cleanex
B: cleanner
C: cleanor
D: cleaner
E: cleanee

4. ... = a high ranking police officer, an investigator who observes carefully
A: inspection
B: inspecter
C: inspectour
D: inspecting
E: inspector

5. ... = the contestant who wins the contest, a gambler who wins a bet
A: winning
B: winer
C: winor
D: winnor
E: winner

6. ... = someone who fights - often for a cause
A: fightee
B: fightist
C: fightor
D: fightant
E: fighter

7. ... = a person who buys, a purchaser
A: buyor
B: buyer
C: buyant
D: buyee
E: buyeer

8. ... = someone to whom a licence is granted
A: licensor
B: licensee
C: licenser
D: licensing
E: licensist

9. ... = one that is absent or not in residence
A: absentist
B: absenter
C: absentor
D: absentee
E: absentant

10. ... = someone who maintains and audits business accounts
A: accountist
B: accounter
C: accountant
D: accountee
E: accounts

11. ... = an agent who conducts an auction
A: auctionee
B: auctioneer
C: auctionor
D: auctionist
E: auctionant

12. ... = someone whose occupation is printing
A: printor
B: printist
C: printant
D: printee
E: printer

13. ... = someone to whom a right or property is legally transferred
A: assigner
B: assignee
C: assigne
D: assignor
E: assignant

14. ... = any member of a ship's crew, a serviceman in the navy
A: sailer
B: sailant
C: sailor
D: sailiant
E: sailist

15. ... = the person who leads an orchestra
A: conducter
B: conductant
C: conductist
D: conductor
E: conductee

16. ... = a follower, distant admirer
A: devoter
B: devotor
C: devoteer
D: devotee
E: devotant

17. ... = a criminal who is a member of a gang
A: gangster
B: gangs
C: gangbang
D: gangstor
E: gangsteer

18. ... = a person who grows, makes or invents things
A: creater
B: createer
C: creator
D: creatist
E: creatant

19. ... = a person who participates in competitions
A: contestee
B: contestant
C: contester
D: contesteer
E: contestist

20. ... = someone who has retired from active working
A: retiree
B: retirer
C: retireer
D: retirant
E: retirist



Megoldások:
1.B 2.C 3.D 4.E 5.E
6.E 7.B 8.B 9.D 10.C
11.B 12.E 13.B 14.C 15.D
16.D 17.A 18.C 19.B 20.A

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok