Bill Bryson: Bajos szavak

3,200Ft

Készleten

Compare Added Add to Wishlist Browse Wishlist

Angol nyelvhasználat, avagy minden, amivel a szerző nem igazán volt tisztában egészen a közelmúltig. “Teljességgel alaptalan az a hiedelem, miszerint az and szóval nem szabad mondatot kezdeni. Erről ennyit.” Bill Bryson 

Cikkszám: 9789630594110 Kategória:

Leírás

A vagy an history? Hová tegyünk vesszőt? Na és pontosvesszőt? Ön tudja? Biztos benne? Olvasmányos, tömör és szórakoztató kézikönyv az angol nyelvhasználat és helyesírás leggyakoribb buktatóinak elkerüléséhez kezdőknek és haladóknak. A kötet angol nyelvű kiadása több mint húsz éve nélkü­lözhetetlen társa azoknak, akik az írott szóval dolgoznak.

“Az angol ajkúak ugyanúgy imádnak vitatkozni nyelvhelyességi kérdéseken, mint mi magyarok, például szabad-e azt írni, hogy „alright”, vagy csakis „all right” a helyes? És őnáluk is létezik – ahogy Bryson mondja – „olyan hiba, amely olyannyira gyakori, hogy sokan már nem is tekintik hibának! Bill Bryson megint egy élvezetes könyvet ad a kezünkbe, ezúttal az angol nyelvi etikettről. Olyanoknak ajánlom, akik jól tudnak, de még jobban akarnak tudni. Igazi „infotainment”!

Nádasdy Ádám

“Ajánlom ezt a humorral és közérthetően megírt szótárt mindenkinek, aki szeretne elmélyülni az angol nyelvhasználat rejtelmeiben.”

Szalai Nóra, 5 Perc Angol