Magyar Telekom – Szintfelmérő

Töltsd ki a szintfelmérőt, és nézd meg milyen szinten vagy angolból! 

 

0-26: Teljesen kezdő szint

27-51: Újrakezdő szint

52-77: Gyenge középhaladó szint

78-89: Középhaladó szint

90-102: Erős középhaladó szint

103-116: Középfokú nyelvvizsgára felkészítő szint

117 pont felett: Középfokú nyelvvizsga feletti szint

TELJESEN KEZDŐ SZINT

A teljesen kezdő, gyenge újrakezdő tanfolyamot azoknak a nyelvtanulóknak ajánlom, akik még soha nem, vagy csak nagyon rövid ideig (vagy nagyon régen) tanultak angolul. Bárhogy is kezded el a tanulást – önállóan, online, vagy tanfolyamon – a legfontosabb a következetesség és a kitartás. Inkább tanulj minden nap egy kicsit, mint kampányszerűen! 

ÚJRAKEZDŐ SZINT

Az újrakezdő szintet azoknak a tanulóknak ajánlom, akik már tanultak angolul, de nem jutottak túl messzire a tanulmányaik során. Igazából a legjellemzőbb rájuk az, hogy már többször is nekifutottak a tanulásnak, kipróbáltak már többféle tanulási formát, de vagy nem voltak elég kitartóak, vagy nem a nekik legmegfelelőbb módszert választották. Az alapozás mellett a legfontosabb a napi szintű gyakorlás beiktatása, legyen az egy rövid tévésorozat, vagy pár oldal olvasás. 

GYENGE KÖZÉPHALADÓ SZINT

A gyenge középhaladó szintet azoknak a tanulóknak ajánlom, akik már túljutottak a kezdeti nehézségeken, és már nagyon közel vannak az alapfokú nyelvvizsgához. Tapasztalataink szerint ma Magyarországon a legtöbb nyelvtanuló ezen a szinten van, beleértve azokat is, akik már érettségiztek angolból. A gyenge középhaladó szinten lévő tanulóknak egy nagy „lökés” kell, egy olyan motiváció, amiért érdemes dolgozni (középfokú nyelvvizsga, egy új munkahely, külföldi lehetőség, főiskolai vagy egyetemi felvételi, stb.) Ha a motiváció megfelelő tanulási módszerrel párosul, nagyon gyorsan jó eredményeket lehet elérni! Iktasd be a mindennapokba a gyakorlás, ha csak fél órában is, mindenképpen többet ér, mint a kampányszerű tanulás. 

KÖZÉPHALADÓ SZINT  

Ha ezen a szinten vagy, akkor már komoly nyelvtanulási múlttal rendelkezel, és egy kis gyakorlás és tanulás után már a középfokú nyelvvizsgát is le kellene tudnod tenni. A legfontosabb feladat ezen a szinten az íráskészség fejlesztése, mert sajnos jellemzően ez igen gyenge pontja az egyébként erős szinten lévő tanulóknak is. Jellemzően a következőket tudod többé-kevésbé helyesen használni: to be, to have, Present Simple, Present Continuous, was/were, Past Simple, Past Continuous, Future Simple (will), Future Continuous, Present Perfect Simple, Present Perfect Continuous, going to, can, need, should, must, have to, may, might, főnevek egyes és többes száma, névelők (a/the), melléknevek és határozók, melléknévfokozás, prepozíciók, conditionals, passive voice. Ezen a szinten már elgondolkodhatsz a nyelvvizsgán is, lényeg itt is a következetesség és a napi gyakorlás. 

KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA SZINT

Ha az ezen a szinten lévő tudnivalók nagy részét magabiztosan ismered, és gyakorlatban is tudod használni őket (pl. fogalmazásban is), akkor elérted a középfokú nyelvvizsga szintet. A legfontosabb feladat ezen a szinten is az íráskészség fejlesztése (fogalmazások, esszék, stb.). Az íráskészség fejlesztéséhez célszerű tanári segítséget igénybe venni, hiszen itt már nincsenek A és B válaszok, azt, hogy írásod helyes-e vagy sem, csak egy tanár tudja megítélni. Továbbra is nagyon fontos a sok angol nyelvű szöveg hallgatása (TV, rádió, internet, DVD), és a beszédgyakorlási lehetőségek megragadása.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!