Zenés videó

|

Advent Calendar 2020 Day 24: My Favourite Time of Year – The Florin Street Band

Advent utolsó napjára egy dalos leckét készítettünk nektek. Békés, szép karácsonyt, örömteli ünneplést kívánunk mindenkinek!

Tovább
|

Advent 2020 Day 23: John Lewis and Edgar Dragon

Edgar a kis sárkány mindig csak jót akar, de a cselekedetei általában rosszul sülnek el, ami nagyon elszomorítja. Van egy szerető barátja, aki segít rajta. Hogy hogyan? A videóból kiderül.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 19: The evolution of Christmas songs

Karácsonyi dalok egyvelege van a mai adventi naptárban. 1744-ben íródott a legrégebbi, és napjainkban a legújabb. Kedvencek egy dinamikus videóban elénekelve, érdekes tényekkel színesítve.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 17: What would Christmas be like without love?

A szeretet előtt nem létezik legyőzhetetlen akadály. Ha akarjuk, szeretettel bárki életét megváltoztathatjuk, és széppé tehetjük a karácsonyát. Egy kis sündisznó és barátai története egy megható rövid videóban. Egy érdekes nyelvtani szerkezetet is megtanulhatsz belőle.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 14: Sia – Snowman

Ha már kint nincsen hó advent idején, legalább a videóban nézzétek meg egy hóember kalandjait Sia tolmácsolásában. A dalszöveget magyarul is elolvashatjátok.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 6: Santa Claus is coming to town

Nálatok járt már a Mikulás? Justin Bieber dalában még várják a Mikulást, aki jön a városba. Mit tegyél, és mit ne tegyél, hogy a jók listájára kerülj a Mikulásnál? Gyakoroljuk a ‘you’d better’ és a ‘you’d better not’ szerkezetet.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 5: Don’t give up too soon

2020 senkinek sem volt könnyű év. Különösen igaz ez az idősekre. A John Lewis karácsonyi reklámja ihlette ezt a videót. Arra biztat, hogy sohasem szabad feladni! Karácsony közeledtével sem, hisz biztosan jönnek jó dolgok.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 4: Give a little love

A John Lewis elgondolkodtató karácsonyi reklámfilmje a szeretetről szól. Vajon mennyire változna meg a világ, ha mindenki csak egy kicsi – vagy egy kicsivel több – szeretetet adna a másiknak?

Tovább
|

The Struts – Strange Days feat. Robbie Williams

Nálunk napok óta ez egy, úgyhogy hallgassátok meg most ti is:) 

Tovább
|

Danielle Bradbery, interjú a feltörekvő country énekessel – videóval és interaktív feladattal

Ti kértétek, mi megcsináltuk: Danielle Bradbery, aki korábban megnyerte a Voice tehetségkutatót, immár harmadik stúdió albumát adja ki. A vele készült interjút mellé az egyik híres slágeréhez kapcsolódóan csináltunk egy interaktív feladatot is.

Tovább
|

Just a yellow lemon tree – A citromfa és a Present Continuous

Ezzel a dallal főleg a Present Continuous kijelentő alakjait tudod gyakorolni, de előfordul a szövegben néhány kijelentő alakú Present Simple is. A dal refrénjéből pedig az ‘I wonder …’ kifejezést tanulhatod meg.

Tovább
|

Király Viktor: Promises

Hallgassuk meg Király Viktor legújabb számát, és tanuljunk meg néhány hasznos kifejezést! Csináltuk egy kis feladatot is hozzá! 

Tovább