Angol videó nyelvlecke ingyenes

5 Perc Angol TV

Legfrissebb leckék:
Szalai Nóri | 19. 12. 22.

5 Perc Angol TV - Episode 50

Ezen a héten is nagyon sokat haladtunk előre, megtanultuk és gyakoroltuk a megszámlálható és nem megszámlálható főneveket, illetve számos főzéssel és bevásárlással kapcsolatos szót és kifejezést is. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 21.

5 Perc Angol TV - Episode 49

Ma tovább folytatjuk a bevásárlós témát, és ma a nyelvtan helyett a szókincsünket fogjuk inkább fejleszteni. Vágjunk is bele! 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 20.

5 Perc Angol TV - Episode 48

Ma tovább folytatjuk a megszámlálható és nem megszámlálható főnevek témáját, ebben az epizódban bevásárolni fogunk, hogy gyakoroljuk ezt a nagyon fontos nyelvtant, amelyre a későbbiekben is szükségünk lesz.
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 18.

5 Perc Angol TV - Episode 47

Ma ismét vásárolni fogunk, mégpedig néhány új eszközt a konyhába. Vágjunk is bele. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 16.

5 Perc Angol TV - Episode 46

Ezen a héten ismét egy nagyon fontos nyelvtannal fogunk foglalkozni, amelyet rögtön a tanulási folyamat elején kell elsajátítani, ugyanis minden mondat képzéséhez szükségünk van rá. Ez pedig nem más, mint a főnevek, és azok többes számai. Vágjunk is bele! 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 15.

5 Perc Angol TV - Episode 45

Ezen a héten nagyon sokat haladtunk ismét előre, megtanultuk, hogyan kell útbaigazítást kérni és adni, elsajátítottunk számos olyan kifejezést, amik külföldi utazásaink során elengedhetetlenek, illetve a felszólító mód használatát is felelevenítettük. Nézzük át újra, miket tanultunk a héten!
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 15.

5 Perc Angol TV - Episode 44

Folytatva az előző epizód témáját, ma ismét a boltok és üzletek elnevezésével fogunk foglalkozni, és ezzel kapcsolatban egy apró, de mégis nagyon fontos nyelvtani szabályt is meg fogunk tanulni. Vágjunk is bele!  
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 14.

5 Perc Angol TV - Episode 43

Ma tovább folytatjuk az útbaigazítás témát, és emellett a szókincsünket is fejleszteni fogjuk, hiszen megtanuljuk néhány nagyon fontos bolt és szolgálató nevét, amelyre mindenképpen szükségünk lesz, ha külföldön szeretnénk vásárolni valamit, vagy igénybe venni valamilyen szolgáltatást. Vágjunk is bele. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 12. 12.

5 Perc Angol TV - Episode 42

Ebben az epizódban tovább folytatjuk az útbaigazítás témát, és az ebben a szituációban használatos szerkezetek mellett megtanuljuk néhány olyan hely és épület nevét is angolul, amelyek útbaigazítós helyzetekben gyakran előfordulnak.  
Tovább