Nyelvtanulás Online angolul

Angol Tananyagok

Legfrissebb leckék:
5Perc Angol | 20. 11. 20.

‘Zöld’ karácsonyi díszben fog pompázni Budapest! - szókincsfejlesztő feladattal

Habár az idei karácsony a világ minden részén más lesz a megszokottól, Budapest igazi környezetbarát karácsonyi dekorációval várja az ünnepet velünk együtt.
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 18.

R.I.P. Benkő László

Ma reggel, 77 éves korában elment a magyar zenei élet legendája, Benkő László. Rá emlékezünk az Omega együttes híres dalával, a "Gyöngyhajú lány" angol nyelvű feldolgozásával, amelyet a Scorpions dolgozott fel "White Dove" címen.
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 12.

A legfrissebb karácsonyi Coca-Cola reklámfilm

A legújabb Coca-Cola karácsonyi reklámot az a Taika Waititi készítette, aki hihetetlenül elfoglalt rendező Hollywoodban. Reklámfilmje kizökkent minket egy kicsit a mindennapok sűrűjéből.
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 08.

Az Emlékezés Napja

November 11-én délelőtt 11-kor az Egyesült Királyságban megemlékeznek a háborúkban elesett emberekről. A megemlékezést mindig a november 11-i naphoz legközelebb eső vasárnap tartják.
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 08.

A pöttöm tarka cica - cuki lecke szószedettel és videóval

Pár hete mentettek ki egy alomnyi kiscicát az állatmentők dél Kaliforniában és az egyik különleges mintájú tarka cica mindig a figyelem központjában szeret lenni. 
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 07.

Breaking News - Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke

Pennsylvania eldönthette a nagyon szoros véghajrát így Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. 
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 06.

Magyar baktériumkoktél a műanyag hulladék lebontására

Két fiatal magyar hölgy kifejlesztett egy olyan egyedülálló baktériumkoktélt, amely képes lebontani az egyszer használatos műanyagot.
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 05.

Bonfire Night- hallott szövegértési feladattal

November 5-én Nagy-Britanniában a nem-katolikus közösségekben máglyákat gyújtanak, tűzijátékot rendeznek és a tűz körül finom ételeket esznek. Ezt a hagyományt járjuk kicsit körbe és a videós szövegértési feladat is ehhez kapcsolódik.
Tovább
5Perc Angol | 20. 11. 04.

Koronavírus- Rendkívüli jogrend és éjszakai kijárási tilalom

Tegnap éjféltől a magyar kormány bevezette a rendkívüli jogrendet és az éjszakai kijárási tilalmat a járványügyi intézkedések részeként. Nézzük meg angolul is a betartandó szabályokat, hátha el kell magyaráznod egy külföldinek!  
Tovább