'??Szerintem az lehet a legjobb, ha az ember külföldivel jár'?

A népszer? rádiós, Jáksó László mesélt az 5Perc Angol Magazinnak angoltudásáról, és arról, hogy szerinte mi a legjobb módszer egy idegen nyelv megismerésére.

A m?sorvezet? azt mondja, nincs különösebb filozófiája a nyelvtanulásra. Talán ennek az az oka, hogy angolul és franciául is beszél, ez pedig minden országban elegend?nek bizonyult eddig.

– Azt gondolom, jól beszélek angolul, közel sem hibátlanul és nem is mindig udvariasan, de m?ködik. Az udvarias, formális angolt azért nem ismerem, mert ezt a nyelvet nem iskolában tanultam, hanem külföldi barátaimtól. Velük ugyebár nem volt szükség semmi olyanra, ami mondjuk egy üzleti tárgyalás kelléke, s ugyanezért nem is nagyon tudok hivatalos leveleket fogalmazni, de arra, amire nekem kell, ez pont elég – mondta el Jáksó az 5Perc Angol Magazinnak.

Laci egyszer megismerkedett néhány olyan fiatalemberrel, akik csak keveset beszéltek magyarul, ? pedig angolul nem tudott jól akkor még. Sok id?t töltöttek együtt, próbáltak társalogni.

– Mivel – bármennyire is különböz? nyelvcsalád – a franciával sok közös szava van az angol nyelvnek, találgattam. ?k is találgattak a magyarral. Sokat röhögtünk, s közben én megtanultam angolul, ?k magyarul – emlékezett vissza Jáksó, aki szerint van egy tuti módszer az idegen nyelv tanulására.

– Szerintem az lehet a legjobb, ha az ember külföldivel jár. Ezt még nem próbáltam, de ez lehet a tökéletes megoldás. Egyrészt nyelvet tanulunk, másrészt más országok szokásait, kultúráját, harmadrészt kissé nehéz lehet úgy veszekedni, ha keresgéljük a szavakat – tette hozzá a médiasztár.

Fotó: Bársony Bence, RTL Klub

 

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!