Élmény, kirándulás és intenzív tanulás: csatlakozz hozzánk te is!

Olvasd el élménybeszámolónkat az elmúlt szicíliai 5 Perc Angol táborainkról, és ha kedvet kaptál, csatlakozz te is hozzánk! 

A 2017-es év igazán izgalmas volt, hiszen az online tananyagok, a havi magazin, a tankönyveink és tanulókártyáink mellett egy igazán egyedülálló oktatási formát is kipróbáltunk és bevezettünk.

Az „élő” órák, a hagyományos tanfolyami oktatás helyét tematikus workshopok, illetve élményalapú intenzív kurzusok vették át, amelyek rövidségüknek, intenzitásuknak köszönhetően nagyon sikeresek a nyelvtanulók körében. Fontos kiemelni azt is, hogy „félnapos” workshopjaink mindig egy témát járnak körül, ez pedig nagyon hozzájárul ahhoz, hogy a feldolgozott tananyagot ténylegesen meg is tanulják a résztvevők.

 

Az őszi-nyári időszakban közel 20 workshopot tartottunk, amelyek közöl a mai napig a legnépszerűbb az „Igeidők” foglalkozás, amely 6 órája alatt, maximum 12 fős csoportokban, nem csak átnézzük az összes igeidőt, de rendszerezzük is őket. Számtalan nyelvtanuló mondhatta el a workshop végén, hogy nem csak megértette, de immár teljesen logikus rendszerben látja az igeidők használatát, sőt volt olyan résztvevő is, aki sok sikertelen vizsga után azonnal letette az írásbelit. A foglalkozást sok apróbb szünettel szoktuk megszakítani, amikor vendégül is látunk mindenkit, hiszen éhesen és szomjasan nem lehet tanulni. Ilyenkor van időnk kötetlenül beszélgetni, kérdéseket megvitatni.

Szintén félnapos workshop formájában az „Igeidők” mellett tartottunk levél- és fogalmazásírás foglalkozást, és két szakmai workshopot is. Ezek témája volt: részvétel angol nyelvű meetingeken és a HR szaknyelv. Természetesen 2018-ban is folytatódnak ezek a foglalkozások kibővítve sok más témával.

 

A rövid workshopok mellett 2017. október elején megtartottuk a nagyon sikeres, első külföldi, egyhetes, intenzív kurzusunkat is Szicíliában, ahol a másik főhadiszállásunk található. (2016 óta immár olasz nyelven is elérhető az 5 Perc Angol, www.5minutidinglese.it néven.)

Utónyaralással, és Szicília keleti partjának bejárásával egybekötött intenzív tanfolyamon rengeteget tanultak a résztvevők, nem beszéle a számos közös élményről.

Jártunk Cataniában, ahol megnéztük szinte az összes fontos látnivalót, és a híres halpiacon megtanultuk az összes hal és egyéb fontos élelmiszer nevét is, délután pedig a tanteremben tartottunk nyelvtani foglalkozást. A második napon először Savocába látogattunk, ahol a Keresztapa című film több jelenetét is forgatták, majd Taorminában megnéztük a világhírű görög-római színházat, és a csodaszép botanikus kertet is. Ráadásul egész héten velünk kirándult egy amerikai botanikus professzor is, így szakszerű eligazítást kapunk a növényekről, természetesen angolul. Mindenki nagyon élvezte, hogy bármilyen témában cseveghet az idős professzorral.

Közkívánatra, a harmadik napon egy kis pihenőt tartottunk, de a csapat tagjai annyira összebarátkoztak egymással, hogy egybehangzó döntés alapján közösen mentünk strandolni. Persze én ott is kötöttem az ebet a karóhoz, hogy tanulni kell, így egy vízi biciklin ülve tartottuk meg az órát. Hiszen tanulni mindenhol lehet! Délután ismét nyelvtanos foglalkozás volt: az igeidők mellett a feltételes módot és a szenvedő szerkezetet is átvettük.

 

A negyedik nap szabad volt, amit szintén strandolással töltött a csapat. Az ötödik napon Siracusába látogattunk, ahol a Dionüszosz füle (ez egy érdekes barlang) után ellátogattunk az óvárosba, ahol a látnivalók mellett megismerkedtünk Szent Luca történetével, és megnéztünk egy eredeti Caravaggio-festményt is.

Az utolsó napra maradt (a résztvevők egybehangzó állítása szerint is) az egyik legérdekesebb kirándulás, amikor „bevettük” az Etnát, a világ egyik legaktívabb vulkánját. Láttunk számos parazitakúpot és megszilárdult lávát, az angolórát pedig egy kráterben tartottuk. Azt hiszem ennél extrémebb helyet nem lehet találni a tanuláshoz. Délutánt azért már egy tanteremben töltöttük.

Este házibulit tartottunk (a csoport kérésére), ahova még a mindig vidám, öltönyös sofőrünk, Andrea is eljött.

 

Az októberi utónyaralásos, a februári karneválos és a májusi koranyári tábor után most ismét itt a nyaralással és kirándulással egybekötött októberi tábor! 

És, hogy milyen tudásszint szükséges a részvételhez? Ha már kicsit többet tudsz, mint egy újrakezdő, de kíváncsi és nyitott vagy minden újdonságra és módszerre, akkor csatlakozz bátran hozzánk, hiszen minden nap rengeteget fogsz úton-útfélen (és a tanteremben is) tanulni, finomakat fogunk enni a mindennapi közös reggelik és vacsorák alkalmával, és felejthetetlen élményekkel térsz majd haza! A kor sem akadály, általában 35 feletti résztvevők vannak, de már volt nagyon fiatalos és fitt 60-as tanulónk is! 

A részleteket és a jelentkezési űrlapot itt találod: RÉSZLETES INFORMÁCIÓK ÉS JELENTKEZÉSI LAP (2018.10.06.-2018.10.13.)

Ha pedig kérdésed van, írj nekem bátran a nora.szalai@5percangol.hu címre „Szicília” tárggyal!

Várok mindenkit sok szeretettel, felejthetetlen élményekkel Budapesten és Szicíliában is! 

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!