Spot the difference!

alapfok
Csodálatos állatvilág rovatunkban ezúttal egy dalmata és egy kisbárány barátságát ismerhetjük meg szöveggel, hanganyaggal, videóval, szószedettel és magyar fordítással.

Spot the difference!

Different species don’t tend to befriend each other. But Zoe the Dalmatian must have thought she had got a puppy when a lamb with similar markings gambolled into her life.

With his black and white spotty coat it is little surprise that this lamb is having something of an identity crisis – thinking he is a Dalmatian dog.The black and white youngster has been born at a dog breeder‘s in South Australia’s Barossa Valley.

The adorable youngster has now been adopted by the dog after being abandoned by its mother, much to owner and Dalmatian breeder Julie Bolton’s amusement.

Ms Bolton said she laughed when the lamb was born. „It is truly spotted,’” she said. „Black spots on a white-based coat which is the same as a Dalmatian.”  Zoe the dog was quick to show the abandoned lamb love and affectionlicking her adoptive son affectionately and generally taking care of him.

Now the spotty lamb, which is a cross between a pure-bred white Dorper ram and a Dorper and Van Rooy ewe, happily follows her around the farm and even sleeps inside the dog kennel.

According toJulie, the confused little lamb has even tried to suckle from Zoe, then she added: „The lamb follows the dog but it gets its milk from me from the bottle.”

University of Adelaide animal behaviour expert Dr Susan Hazel said bonds between different species are actually not uncommon. And the fact the animals have the same colouring may have no bearing on their bond, Dr Hazel added. She said: „The striking thing about this particular story is that the animals look alike. That’s why people like it. It’s a cute picture but it’s not an unusual story. It’s hard to know what goes on in the mind of an animal but I think the dog’s going to know it’s not a puppy. The bond that lambs form with their mother plays a very important part so I don’t think just looking alike would be enough for a lamb to bond.”

Anyways, just don’t tell Cruella de Vil… 

Nézd meg ezt is:  Unit 01 - What about you?

Vedd észre a különbséget!

Különböző fajokra nem jellemző, hogy egymással túl közeli barátságot kötnének. Így Zoe, a dalmata minden bizonnyal azt gondolta, hogy egy kiskutyát hozott neki a sors, amikor egy hozzá hasonló mintázatú bárány szökellt be az életébe.

A fekete-fehér pöttyös bundájával nem meglepő, hogy a kis bárány identitás zavarban szenved – azt gondolja, hogy ő is egy dalmata. A fekete-fehér gida egy kutyatenyésztőnél látta meg a napvilágot a dél ausztráliai Barossa Valley-ben.

Az imádnivaló báránykát gazdája, a dalmatatenyésztő Julie Bolton, nagy meglepetésére a kutya fogadta örökbe, miután azt az anyja elhagyta. Bolton asszony elmondta, hogy igen jót mulatott, amikor a bárány megszületett. „Teljesen pöttyös” – mondta. „Fekete pöttyök fehér alapú bundán, pont úgy, mint egy dalmatánál.” Zoe kutya nem habozott kifejezni szeretetét és gondoskodását érzelmesen nyalogatva örökbefogadott fiát, akiről ő gondoskodik.

Ma már a pöttyös bárány, amely egy fajtiszta Dorper kos és egy Dorper and Van Rooy anyajuh keresztezéséből született, boldogan követi a kutyát mindenhova a farmon, sőt még egy kennelben is alszanak. Julie szerint a zavarodott kisbárány még szopni is megpróbált, majd hozzá tette, hogy: „Bár a bárány követi a kutyát mindenhová, a tejet cumisüvegből kapja.”

Az Adelaide-i Egyetem viselkedéskutató szakembere Dr Susan Hazel elmondta, hogy a különböző fajok között kialakuló kötődés nem ritka. És annak a ténynek, hogy a két állat azonos színű és mintázatú, lehet, hogy semmi kihatása nincs is a kapcsolatukra. Majd hozzá tette: „A meglepő dolog ezzel a különleges történettel kapcsolatban az, hogy a két állat ugyanúgy néz ki. Ezért is tetszik annyira az embereknek. Aranyos kép, de nem egyedi eset. Nehéz lenne megmondani, hogy mi járhat egy állat fejében, de én azt gondolom, hogy a kutya tudja, hogy nem kutyakölyökkel van dolga. Az a kötelék, ami a bárányok és az anyjuk között alakul ki nagyon nagy szerepet játszik, így nem hiszem, hogy az, hogy egyformán néznek ki elég lesz a báránynak a teljes kötődéshez.”

Mindenesetre ne szóljatok Szörnyella de Frásznak …

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!