Egy rövid szinonima feladat - megoldásokkal!

Synonyms and antonyms - Rokon értelmű szavak és ellentétes értelmű kifejezések

Facebook Tweet

Az alábbi rövid feladatban nincs más dolgod, mint kiválasztani azt a szó, amely NEM az aláhúzott kifejezés szinonimája! 

Choose the word that is NOT a synonym of the underlined word in the sentence!

1) You never know what he’s going to do. He’s totally crazy.
a) mad
b) insane
c) sensible

2) Winter can be a magical time of year.
a) average
b) wonderful
c) miraculous

3) My mother is too sensitive. She cries a lot.
a) delicate
b) emotionless
c) touchy

4) That test is really easy.
a) difficult
b) simple
c) uncomplicated

5) My dog is really quick.
a) fast
b) speedy
c) slow

6) I wish this coat wasn’t so expensive.
a) cheap
b) costly
c) valuable

7) His work at the factory is very tiring.
a) demanding
b) refreshing
c) exhausting

 

8) She travels a lot so her life is very interesting.
a) boring
b) amusing
c) intriguing

9) Her parents never let her go anywhere. They’re very strict.
a) severe
b) allowing
c) stern

10) I like her because she’s so affectionate.
a) caring
b) devoted
c) negligent

Answers:
1) c, 2) a, 3) b, 4) a, 5) c, 6) a, 7) b, 8) a, 9) b, 10) c

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
5Perc Angol | 2016. Jun 16.

Synonyms for lonely and alone

Ebben a leckében szinonimákkal fogunk foglalkozni, hogy meg tudd különböztetni az egymáshoz nagyon hasonló jelentésű szavakat!
Tovább
Fehér Sára | 2013. Feb 16.

Verbs and their synonyms - exercise 1.

Ezzel a rövid feladattal ismét szinonimákat gyakorolhatunk, ezúttal igékkel kapcsolatban. 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Feb 14.

Adjectives describing people and their synonyms

Szókincsfejlesztő feladat megoldásokkal. Találd meg a leíró melléknevek szinonimáit.
Tovább