Szia,
Ma tovább folytatjuk a Halloween témát, és közkívánatra elküldöm neked azt a két receptet, amelyet hétvégén az ENGLISH WEEKEND résztvevőivel közösen elkészítettünk séf vezetésével, természetesen szigorúan angol nyelven.
Tegnap már többen láttátok, hogy munkatársat keresünk, így ha te is szeretnél csapatunk tagja lenni, akkor felhívásunkat itt találod. Jelentkezési határidő ma este 22.00 óra.
/cikk/munkalehetoseg_csatlakozz_te_is_az_5_perc_angol_csapatahoz1/
Jó tanulást!
Nóri
MAI LECKE
A RECEPTEK LETÖLTHETŐ ÉS NYOMTATHATÓ VÁLTOZATÁTA
ITT
|
Creamy Ginger Pumpkin Soup Ingredients:
1 cup = 2, 5 dl |
Preparation:
1. Heat the oven to 180 °C. Cut the pumpkin in half, clean and scoop out seeds. Place pumpkin with cut side down into a baking pan. Spread honey over the pumpkin, and bake for 20 minutes or until skin is easily bruised and flesh is tender. Let it cool down. Scoop out the flesh and reserve.
2. Melt the butter in a saucepan. Add the onions and the ginger to the pan and sauté until softened, for about 4 minutes. Add reserved pumpkin and the stock or broth, water, and season with salt, pepper, Cayenne Pepper and nutmeg. Stir to combine, and bring to a simmer. Reduce the heat to low and simmer until the flavors have melded, for about 10 minutes.
3. Using a blender, purée the soup in batches until smooth. Place the blended soup in a clean saucepan. Stir in the cream and season with salt and pepper if needed.
seed– mag
removed – eltávolított, kivett
tbsp. = tablespoon – evőkanál
tsp. = teaspoon – teáskanál
diced – kockára vágott
finely chopped – apróra vágott
ginger – gyömbér
to taste – ízlés szerint
nutmeg – szerecsendió
freshly ground – frissen őrölt
stock – alaplé, húsleves
low-sodium – alacsony nátrium tartalmú
chicken broth – csirkehús-leves
heavy cream – tejszín
to scoop out – kivájni
with cut side down – a vágott felével lefelé
baking pan – tepsi
to spread over – megken
skin – bőr, héj
bruised – behorpadt, összehúzódott
flesh – húsa valaminek
tender – lágy, puha
to cool down – lehűt, kihűt, kihűl
to reserve – félretesz
to melt – olvad, olvaszt
saucepan – serpenyő, lábas
to sauté – hirtelen süt, megpirít
softenened – megpuhult
to season – ízesít
to stir – kever
to combine – vegyít, vegyül
to bring to a simmer – felforral
to reduce – lecsökkent
flavor – íz
to meld – beolvad, egyesül
blender – turmixgép
to purée – pürésít
in batches – adagokban
smooth – sima, csomómentes
if needed – ha szükséges
Orange-Carrot Cupcake
receptjét itt találod:
https://5percangol.hu/cikk/creamy_pumkin_soup_and_carrot_and_orange_cupcake/