How to make Eggnog?

How to make Eggnog?

Facebook Tweet

Az amerikai Hálaadás-napi és karácsonyi összejövetelek elengedhetetlen finomsága az Eggnog. Nézzük is meg, mi az! 

Az eggnog története igencsak szerteágazó. Eredetileg Európából került az Újvilágba és az eredeti recept a rum helyett, borból készült puncsot tartalmazott. Amerikában a rumot „grog”-nak is nevezik, innen ered az eggnog kifejezés is („egg-and-grog”). 1820-ban Pierce Egan jegyezte le először, hogy a rum mellé brandy is került az eggnogba, majd 1866 környékére már Anglia szinte minden ivójában kapható volt az eggnog, amely tulajdonképpen azért vált karácsonyi itallá, mert leginkább hideg időben ajánlották a lágy, mégis erőteljes íze miatt. A harmadik változat ismét Amerikából ered, ebben whiskey kerül az eggnogba.

Classic Eggnog

Ingredients:

  • 5 egg yolks (tojássárgája)
  • ¾ cup sugar
  • 1 cup heavy cream (tejszín)
  • 2 cups whole milk (zsíros tej)
  • 1¼ cups good quality bourbon or whiskey
  • ¼ cup spiced rum
  • pinch of salt (egy csipet só)
  • 1 tsp vanilla
  • ½ tsp nutmeg (szerecsendió) plus more for garnish (díszítésnek)

Instructions:

1.       Whisk (verd fel) yolks with sugar until creamy and sugar begins to dissolve (olvadni, felolvadni).

2.       Add cream, milk, bourbon and rum and stir (keverd) to combine (vegyít, vegyül).

3.       Stir in nutmeg and vanilla and chill well (hűtsd le jól).

4.       Serve chilled (hidegen tálald) on the rocks (jéggel) with a sprinkle of nutmeg (egy kis szórásnyi szerecsendióval) if desired (ha úgy kívánod).

Variation 1: Include the egg whites

To use the whites, reserve (tegyél félre) ¼ cup of the sugar. Beat egg whites (verd fel a tojásfehérjét) to soft peaks and then beat in sugar until stiff peaks form (amíg szilárd csúcsokat nem formáz). In a separate bowl, beat ½ cup heavy cream. Fold (óvatosan keverd bele) egg whites into cream and serve on top of eggnog with a sprinkle of nutmeg (egy szórásnyi szerecsendióval).

Variation 2: Cook the eggs

Making a danger-free (veszélytelen) eggnog is pretty easy too. Simply follow the same recipe above, but leave out the alcohol and mix only half the milk and cream into the blend (keverék), then heat the mixture in a glass or metal bowl over a pot of simmering water for about five or six minutes. Be sure to stir constantly (állandóan). Refrigerate until well chilled. When ready to serve, simply stir in (keverd bele) the remaining cream (a megmaradt tejszínt) and milk, as well as the bourbon and rum.

Variation 3: Virgin Eggnog

Follow the recipe as directed, omitting (kihagyva) the alcohol and adding (hozzáadva) an extra ¾ cup of whole milk, ¾ cup of cream and 1-2 tablespoons of rum extract (rumaroma) to the mix. Chill and serve.

source: www.simplebites.net 

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2013. Dec 15.

Traditional Christmas Pudding - videó és recept

Egyetlen brit család karácsonyi vacsorája sem lehet teljes a hagyományos "Christmas pudding" nélkül. Az aszalt gyümölcsöket, fűszereket és dióféléket tartalmazó édesség eredeti receptje a királyi család Sandringham birtokáról származik.
Tovább
Szalai Nóri | 2015. Apr 24.

Cheesy penne puff - RECEPT

Íme egy gyors, olaszos tésztafelfújt ebédre vagy vacsorára. 
Tovább
5Perc Angol | 2015. Feb 13.

Chocolate Brownies - RECEPT

Egy finom és gluténmentes sütirecept angolul, szószedettel. 
Tovább
5Perc Angol | 2014. Sep 13.

Chocolate Sticky Toffee Cake - RECEPT

Mit szólnátok egy finom, csokis-karamellás tortához? 
Tovább