After AC/DC wine and Motorhead Vodka Iron Maiden launch their own beer

alapfok

Az AC/DC bor és a Motorhead vodka után itt az Iron Maiden sör! Hallás utáni értést ellenőrző feladatok, szöveggel és szószedettel a végén.

 

After listening to the article, decide whether the statements are TRUE or FALSE.

1) Iron Maiden opened a pub yesterday.                                     
2) They named their beer after one of their songs.                      
3) Only headbangers will be able to buy this special beer.           
4) The ale will not be strongly alcoholic.                                        
5) Other bands have brewed beer.                                               

Answers: 1) F, 2) T, 3) F, 4) F, 5) F

Now try to fill in the gaps by choosing the right word from the list below.

Heavy metal 1) ………. Iron Maiden turned into a pub 2) ………. yesterday – by launching their 3) ………. beer. Headbangers will be 4) ………. to buy bottles of the 4.7 per cent 5) ………. beer at 6) ………. after the veteran rockers 7) ……….. up with Stockport brewers Robinson. “We have to 8) ………. the thirst of Iron Maiden fans around the world — and there’s a lot of them.” The move follows 9) ………. of wine from 10)………. rockers AC/DC — including Back in Black Shiraz — and Motorhead Vodka.

1) a) icons, b) legends, c) bandmen, d) gentlemen
2) a) gang,  b) brand, c) band, d) stand
3) a) shown, b) brown, c) own, d) strong
4) a) able, b) cable, c) maybe, d) table
5) a) strength, b) strong, c) length, d) power
6) a) figs, b) pubs, c) shows, d) gigs
7) a) steamed, b) membered, c) cleaned, d) teamed
8) a) satisfy, b) set high, c) sanctify, d) signify
9) a) trademarks, b) brands, c) bands, d) types
10) a) fellow, b) mellow, c) friend, d) follow

Answers: 1)b, 2) c, 3) c, 4) a, 5) a, 6) d, 7) d, 8) a, 9) b, 10) a

Iron Maiden launch their own beer

Heavy metal legends Iron Maiden turned into a pub band yesterday — by launching their own beer. The cask ale — called Trooper after one of their songs — is to go on sale at boozers in Cheshire, where it is brewed. Singer Bruce Dickinson, 54, said the group is aiming to roll it out nationwide and across the world. Headbangers will be able to buy bottles of the 4.7 per cent strength beer at gigs after the veteran rockers teamed up with Stockport brewers Robinson. Dickinson said: “Iron Maiden is something quintessentially British — so we said we should be doing a real ale.” The frontman backed The Sun’s crusade for a beer tax cut, adding: “We have to satisfy the thirst of Iron Maiden fans around the world — and there’s a lot of them.” The move follows brands of wine from fellow rockers AC/DC — including Back in Black Shiraz — and Motorhead Vodka.

source: The Sun 

to turn into – (át)változni/alakulni valamivé
to launch – be/elindítani, piacra dobni
cask ale – hordós sör (hordóban érlelt sör)
boozer – kocsma
to brew – (sört) főzni
to aim – (meg)célozni, célul kitűzni
gig – hakni
to team up – társulni
quintessentially – végletekig, lényegesen
crusade – keresztes hadjárat
tax cut – adócsökkentés
to satisfy – (ki)elégíteni, eleget tenni
thirst – szomj(úság)
move – (itt) lépés
brand – márka, fajta, védjegy
including – beleértve

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!