2008.12.19 – Where are you Christmas

A héten ma jelentkezem utoljára leckével, mégpedig egy kis karácsonyi képes szótárral és egy nagyon szép karácsonyi dal karaoke-val készültem.
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2008. december 19. Hírlevélarchívum

Szia!

Képzeld, tegnap lett egy új családtagunk, Amma a hal. Történt ugyanis, hogy Artúr az utóbbi időben halmániás lett, képes naponta többször is megnézni a Némó nyomában-t, és ha bármilyen halat lát, akkor odarohan, hogy szemügyre vegye. A fürdőkád is tele van kisebb-nagyobb játékhalakkal, és egyéb vízi állatokkal, halat kell rajzolni, halas könyveket kell nézegetni. Természetesen imádja a halrudacskákat is. Szóval úgy döntöttünk hogy kapjon egy igazi halat, aki úszkál és lehet etetni is:- ) Íme Amma (Artúr nevezte el így):
 

A héten ma jelentkezem utoljára leckével, mégpedig egy kis karácsonyi képes szótárral és egy nagyon szép karácsonyi dal karaoke-val készültem. A dal a Grinch című filmből van, amit minden Karácsonykor lead valamelyik TV csatorna, szerintem ez így lesz idén is, érdemes megnézni!

Karácsonyig már nem jelentkezem leckével, csak karaokeval hétfőn és kedden, utána legközelebb pedig 29-én és 30-án lesz majd egy rövid lecke, és január 5-től pedig minden gőzerővel halad tovább!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

MAI LECKE

ALL ABOUT CHRISTMAS

Ebből a rövid kis leckéből néhány fontos karácsonnyal kapcsolatos szót tanulhatsz meg.

 

 

MISTLETOE
There’s a fun tradition that North Americans follow during Christmas. Mistletoe is often hung from a doorway between two rooms. If someone stands under the mistletoe, it is customary for someone else (usually a member of the opposite sex) to kiss him/her. It can be quite a surprise to be suddenly kissed, but the person who is kissed usually quickly realizes they must be standing under mistletoe.

 

CHRISTMAS TREE
This is a decorated tree. Presents are placed under the tree. On Christmas morning, families and friends open their presents together.
TRIMMING THE TREE
Decorating the tree is called ‘trimming the tree’. We generally decorate the tree with Christmas ornaments, and Christmas lights.

 

MANGER
Historically, a small wooden trough that animals ate hay from. Jesus was put in a manger after he was born, so some people set up a manger with a plastic baby in it and animals around.

 

STOCKINGS
Also called socks. Nowadays, they are quite big-you would have to be about 10 feet tall to fit into the stockings most children hang. People hang stockings in front of a fireplace. Small presents are placed in stockings and usually opened on Christmas morning.

 

REINDEER
Santa rides in a sleigh that is pulled by reindeers. The most famous reindeer is Rudolph, the red-nosed reindeer.
SLEIGH
A carriage that rides on snow. Santa’s sleigh is pulled by reindeers.

 

CHRISTMAS CAROLS
Songs that we sing at Christmas. Christmas carolers are groups of people that walk down the street going from house to house singing Christmas carols. It’s a tradition to give each caroler something after thy sing – usually a small snack such as chocolate, or some other treat.


VIDEÓ LEJÁTSZÁSA

 

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!