2009.10.14. – Én is ilyen kutyát szerettem volna!

Folytassuk a tegnapi királyi leckét, és nézzük meg néhány érdekességet a brit királyi családdal kapcsolatban.


5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum Letölthető anyagok
2009. október 14. Hírlevélarchívum

Szia!

Először is szeretném megköszönni a sok magazin előfizető bizalmát, és a sok dicsérő levelet, amiket kaptam. Nagyon szívesen fogadok minden észrevételt és kritikát a lappal kapcsolatban, illetve kíváncsi vagyok arra is, hogy milyen más témákat és rovatokat látnátok szívesen az újságban (ami tegnap óta kapható már az újságárusoknál).  Ezeket kérem, hogy a nora.szalai(kukac)5percangol.hu címre írjátok meg nekem.

Sajnos hétfő este óta egy kis technikai zűrrel küszködünk az irodában, ugyanis elszállt az internet és a TV (az előbbi jobban izgat minket, mint az utóbbi, bár háttérzajnak szeretjük ha megy a tv is), így nem tudtunk a levelekre válaszolni. Reméljük reggelre megszerelnek mindent, mert mérges leszek!

Aztán ehhez jött hozzá az, hogy kicsit elszámoltuk magunkat az idővel – mivel még soha nem adtunk ki újságot – és a posta már nem vette át az októberi előfizetéseket, így akik most fizettek elő, egy picit késve kapják meg a magazint (a héten mindenképpen), ezeket mi fogjuk holnap-holnapután postázni. Aki elutalta az összeget, annak már a magazint postázzuk, aki csekket kért, annak pedig a csekket. „Sajnos” a példányszámokkal is elkalkuláltuk magunkat, így a mostanáig beérkezett előfizetőknek tudunk még októberi számot küldeni, de valószínűleg a hét közepétől érkező előfizetőknek csak novembertől, így ha még nem fizettél elő akkor érdemes az újságosnál megvenni az októberi számot, és előfizetni most, így a novemberi számot már a postás hozza majd. Huh… még nekem sincs sajátom:- )

Végül, de nem utolsósorban folytassuk a tegnapi királyi leckét, és nézzük meg néhány érdekességet a brit királyi családdal kapcsolatban.

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

 

MAI LECKE

DID YOU KNOW?

Every Tuesday the Queen is visited by the Prime Minister
As Head of State, The Queen maintains close contact with the Prime Minister, with whom she has a weekly audience when she is in London.

The Queen and Duke of Edinburgh have been married for 60 years
They were married on 20 November 1947 in Westminster Abbey.

The Queen favourite pet are her Corgis
The Queen has owned more than 30 corgis during her reign, starting with Susan who was a present for her 18th birthday in 1944. A good proportion of these have been direct descendants from Susan. Her Majesty currently has five corgis – Monty, Willow, Holly, Emma and Linnet.

The Queen sends a telegraph to people who read the grand age of 100 years
The Queen has sent 100,000 telegrams to centenarians in the UK and the Commonwealth.

The Queen sends a telegraph to couples celebrating their diamond wedding aniversary.
The Queen has sent more than 280,000 telegrams to couples in the UK and the Commonwealth celebrating their diamond wedding (60 years) anniversary.
 

The Queen has two birthdays
The Queen’s real birthday is on 21 April, but it is celebrated officially in June.

Every year the Queen opens Parliament
The Queen has opened Parliament every year except 1959 and 1963, when she was expecting Prince Andrew and Prince Edward respectively.

The Queen has 9 Royal Thrones
One at the House of Lords, two at Westminster Abbey, and six in the throne room at Buckingham Palace.

to mantain close contact with …

közeli kapcsolatot ápolni vkivel

reign

uralkodás

proportion

arány, rész, hányad

direct descendant
közvetlen leszármazott

centenarian

százéves

throne
trón

©2003-2009 | 5perc™ Csoport Kft.- Minden jog fenntartva
Amennyiben a későbbiekben nem kívánsz tőlünk további információkat kapni, akkor csak egyszerűen kattints az alábbi hivatkozásra,és ezzel kijelentkezhetsz a listánkról.
Kattintson ide a leiratkozáshoz! 

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!