2009.09.01. – Vizsgázzunk!

Ma az ORIGO – azaz a Rigó utcai – nyelvvizsgáról olvasunk el minden fontos infót, és megnézünk egy 50 kérdéses feleletválasztós nyelvtani tesztet is.

 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.szeptember 01. Hírlevélarchívum

Szia !

Remélem kellemesen telt a hétvégéd, mi családi körben töltöttük a szombati napot, vasárnap pedig tettünk-vettünk itthon. Azon gondolkodtam a hétvégén, hogy mi lenne, ha átnéznénk a legnépszerűbb akkreditált nyelvvizsgákat, és néznénk hozzájuk egy-egy minta feladatot is.

Ma az ORIGO – azaz a Rigó utcai – nyelvvizsgáról olvasunk el minden fontos infót, és megnézünk egy 50 kérdéses feleletválasztós nyelvtani tesztet is.

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

 

MAI LECKE

ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ (ITK – ORIGÓ Nyelvvizsga – „leánykori nevén” Rigó utcai nyelvvizsga)

Tudnivalók dióhéjban:

Az ITK általános nyelvi anyagú, kétnyelvű nyelvvizsgarendszere keretében jelenleg angol, arab, beás (cigány), bolgár, cseh, dán, eszperantó, finn, francia, héber, horvát, japán, kínai, lengyel, lovári (cigány), német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szerb, szlovák, szlovén, török, újgörög élő idegen nyelvekből, valamint latin és ógörög nyelvből lehet államilag elismert nyelvvizsgát tenni. Nyelvvizsgarendszer követelményei – az akkreditációs előírásokon túl – igazodnak a Nyelvvizsgáztatók Európai Szövetsége (ALTE) által alkalmazott és az Európa Tanács "Közös európai keretrendszer"-ében kidolgozott szempontokhoz. Vizsgázni az alábbi szinteken lehet:

– B1 (alapfok)

– B2 (középfok)

– C1 (felsőfok)

A vizsga kétnyelvű, azaz tartalmaz fordítási feladatokat is. A vizsga során (a szóbeli vizsgát, és az írásbeli nyelvtani tesztjét kivéve) használhatsz kétnyelvű szótárt is. Az vizsga írásbeli és szóbeli része külön-külön is letehető. A hallás utáni értés (magyarul magnóhallgatás vagy labor) feladat a szóbeli vizsga része.

Vizsgahelyek Budapesten és vidéken: Rengeteg helyen lehet vizsgázni, a pontos listát nézd meg a www.itk.hu weboldalon!

Vizsgaidőpontok, amelyekre még 2009-ben jelentkezhetsz:

 

Letehető vizsga

Írásbeli időpontja

Szóbeli időpontja

Jelentkezési határidő

alap, közép és felsőfok (angol) 2009.11.07. 2009.11.09-11.21. 2009.10.18.
alap és középfok (angol) 2009.12.12. 2009.12.11-12. 2009.11.23.

Vizsgadíjak:

vizsga szintje

szóbeli (A típusú)

írásbeli (B típusú)

komplex (C típusú)

alap 7.600 HUF 8.300 HUF 15.900 HUF
közép 8.960 HUF 10.940 HUF 19.900 HUF
felsőfok 9.950 HUF 11.950 HUF 21.900 HUF

A mi véleményünk:

A „Rigó utcai” nyelvvizsga messze nem olyan félelmetes, mint a híre! Számtalan rémtörténetet lehet hallani a sikertelelen, kegyetlenül nehéz vizsgákról. Szerintünk a sok nyelvvizsga közül talán ez a legkiszámíthatóbb, és ha valaki megfelelő tananyagokkal, útmutatással és sok gyakorlással tudatosan erre a vizsgára készül, akkor szinte biztos, hogy elsőre sikerülni fog a próbatétel!

A nyelvtani tesztben ugyanazok a kérdések „pörögnek” körbe évtizedek óta, a magyarról angolra fordítás célzottan kérdez rá nehezebb nyelvtani pontokra, és ha ezeket sikerül jól beazonosítani, akkor a fordítás is sokkal egyszerűbb. A szövegértésre, levélírásra, és angolról magyar fordításra gyakorlással fel lehet készülni, ez nem olyan nehéz! A szóbeli tételek is pontosan meg vannak adva, tehát ha valaki azokat jól megtanulja és gyakorolja, akkor ott sem lehet semmi baj!

FELADAT INDÍTÁSA

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!