Grammar TEST - Prepositions

Grammar TEST - Prepositions

Facebook Tweet
Choose the best preposition.

1. The library is open only ..... certain days.
A: on
B: in
C: at
D: by
E: then

2. Did you hear the rain ..... the night?
A: at
B: in
C: by
D: -
E: on

3. She is still a student ..... the moment.
A: in
B: on
C: by
D: at
E: to

4. We nearly missed the plane. We got to the airport just ..... time.
A: at
B: by
C: -
D: to
E: in

5. What is ..... TV this evening.
A: in
B: at
C: on
D: by
E: from

6. Come here ..... once.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: to

7. We are pleased you are here ..... last.
A: in
B: on
C: at
D: -
E: from

8. We never have to work ..... night.
A: to
B: in
C: at
D:  on
E: -

9. We will be back ..... about an hour.
A: -
B: in
C: on
D: to
E: from

10. Why don't you ever come to work ..... time.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: -

11. There were only a few guests ..... the wedding.
A: on
B: at
C: in
D: by
E: -

12. We walked ..... south for a few more kilometers.
A: in
B: -
C: by
D: to
E: at

13. It was great to get ..... home again after that terrible journey.
A: in
B: on
C: at
D: -
E: from

14. I was going ..... shopping when I met him.
A: in
B: to
C: through
D: -
E: at

15. They have always lived ..... the tenth floor.
A: in
B: at
C: on
D: -
E: to

16. What time did you arrive ..... there?
A: to
B: -
C: in
D: at
E: by

17. There were a lot of climbers ..... the mountain.
A: on
B: in
C: -
D: through
E: over

18. How many flowers are there ..... the picture.
A: on
B: at
C: by
D: -
E: in

19. They spent a week skiing ..... the mountains.
A: on
B: by
C: at
D: -
E: in

20. She was standing there looking ..... the painting.
A: in
B: on
C: by
D: to
E: at


Megoldások
1.A 2.B 3.D 4.E 5.C
6.C 7.C 8.C 9.B 10.B
11.B 12.B 13.D 14.D 15.C
16.B 17.A 18.E 19.E 20.E

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok