Prepositions of place multiple choice test

alapfok

... és amiből sosem elég: helyhatározó prepozíciók! 

Choose the right preposition of place to fill in the gaps.

1) The new teacher is standing ………. Mr. Steele and Mrs. Bloom.
a) among
b) between
c) below

2) He lives very ………. to the school so he doesn’t take the school bus.
a) nearby
b) next
c) close

3) I saw your glasses ………. that red shelf.
a) in
b) above
c) on

4) The girl was hiding ………. the door.
a) under
b) beneath
c) behind

5) He stayed ………. home today because he felt sick in the morning.
a) at
b) on
c) in

6) That homeless man sleeps ………. the bridge.
a) over
b) under
c) next

7) The park is ………. my workplace so I spend my lunch breaks there.
a) nearby
b) next to
c) close by

8) His cat always sleeps ……….. that armchair.
a) in
b) at
c) over

9) You can buy stamps ……….. the post office.
a) in
b) at
c) inside

10) I can’t see him because that fat lady is standing ………. him.
a) in front of
b) before
c) over


Answers: 1) b, 2) c, 3) c, 4) c, 5) a, 6) b, 7) b, 8) a, 9) b, 10) a

Nézd meg ezt is:  Nyomkodós teszt: Rooms in a House

Kapcsolódó anyagok

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!