5 Perc Angol receptek: Time to bring our the BBQ – Itt a grillezés ideje!

alapfok
Itt a nyár, a kerti sütések ideje, hoztam is nektek két szuper finom (és egészséges) BBQ receptet, természetesen angolul, szószedettel.

Itt a nyár, a kerti sütések ideje, hoztam is nektek két szuper finom (és egészséges) BBQ receptet, természetesen angolul, szószedettel.

További hasonló recepteket a nyomtatott 5 Perc Angol magazin 2017 júniusi számában találtok!  

Make outdoor cooking a pleasure with these easy-to-prepare recipes. Banish boring burger and bangers with these inspiring recipes that will give your BBQ a whole new lease of life. So, when the sun is shining it’s time to get those coals sizzling and enjoy some smoking hot food. Don’t forget to visit our website for more BBQ recipes! 

Teriyaki Salmon

Serves: 4
Calories: 472
Fat: 29g
Saturated fat: 5g
Carbohydrates: 14g

Ingredients:

  • 1 tsp sesame oil
  • 750g salmon fillet
  • 5 cm root ginger, peeled and grated
  • 4 tbsp light soy sauce
  • 1 red chilli, deseeded and chopped, optional
  • 3 tbsp runny honey
  • 3 spring onions, chopped
  1. Take a large sheet of foil and brush with oil. Put the salmon fillet in the centre.
  2. Sprinkle over the grated ginger, soy sauce and chilli, if using. Drizzle over the honey and sprinkle with the spring onion.
  3. Loosely wrap in the foil. Put on a hot barbecue and cook for 10-15 mins, until tender and the fish flakes.

OUR TIP: If it starts to rain, open the foil and cook the salmon under a medium-hot grill.

Add VA-Va-Voom to your Veg

Basil Courgettes

Halve baby courgettes or quarter regular ones. Spread over ½ tsp fresh shop-bought pesto on each. Drizzle and chargrill for 5 mins, until vegetables are tender.

Chargrill Butternut Squash

Slice a butternut squash horizontally and the thin end to make round ’steaks’. Sprinkle each one with a pinch of peppered steak seasoning. Brush with olive oil and cook over a hot barbeque for 15 mins, turning until tender and charred.

Glazed Corn On The Cob

Remove husks, halve the cobs and blanch for 3 mins. Drain and push in a firm wooden skewer in each. Smother them with garlic butter and chargrill for 10 mins until tender.

Vocabulary

to banish kitiltani
banger sült kolbász
coal szén, faszén
to get sg sizzling beizzítani
salmon lazac
ginger gyömbér
peeled meghámozott
deseeded kimagozott
loosely lazán
tender puha
to flake részekre szétválik
to halve félbevágni
courgette cukkini
to quarter négyfelé vágni
butternut squash spárgatök
horizontally vízszintesen
corn on the cob főtt kukorica
husk héj
cob kuoricacső
to blanch előfőzni, blansírozni
to smother bőven megkenni

Kapcsolódó anyagok