Vocabulary TEST - Prefix

Vocabulary TEST - Prefix

Facebook Tweet
Találd meg, melyik prefixum illik a szavakhoz, utótagokhoz. Csak egy megoldás lehetséges.

1. ...beat = positive and enthusiastic
A: up
B: over
C: out
D: down

2. ...law = to make something no longer legal
A: un
B: out
C: over
D: by

3. ...estimate = think or guess that the amount of something is smaller than it really A: is
B: down
C: un
D: under
E: out

4. ...shore = on the land rather than at sea
A: up
B: over
C: in
D: on

5. ...wind = in the direction in which the wind is blowing
A: down
B: under
C: up
D: cross

6. ...-board = fair and unconcealed
A: over
B: up
C: above
D: on

7. ...accessible = difficult or impossible to reach or to get
A: un
B: in
C: im
D: dis

8. ...genic = good-looking (on television)
A: hyper
B: hypo
C: mega
D: tele

9. ...byte = a unit of computer memory (equal to about 1 million bytes)
A: mega
B: giga
C: kilo
D: extra

10. ...sensitive = extremely physically sensitive to particular medicines, lights etc.
A: over
B: hyper
C: mega
D: out

11. ...balance = lose your balance and fall
A: un
B: under
C: over
D: im

12. ...atomic = smaller than (or found in) an atom
A: sub
B: in
C: under
D: micro

13. ...structure = a structure that is built on top of something
A: over
B: super
C: sub
D: mega

14. ...hold = look at or see somebody or something
A: over
B: with
C: up
D: be

15. ...carious = not safe or certain
A: dis
B: under
C: pre
D: un

16. ...affected = not loyal to your situation, organisation, belief etc.
A: dis
B: un
C: in
D: under

17. ...normal = not normal; not typical or usual or regular or conforming to a norm
A: in
B: il
C: ab
D: non
E: be

18. ...qualify = make unfit or unsuitable, to outcast
A: dis
B: un
C: sub
D: mal
E: re

19. ...shore = Away from shore; away from land
A: up
B: in
C: off
D: down
E: non

20. ...terrain = Being or operating under the surface of the earth
A: un
B: in
C: a
D: re
E: sub




Megoldások:
1.A 2.B 3.D 4.D 5.A
6.C 7.B 8.D 9.A 10.B
11.C 12.A 13.B 14.D 15.C
16.A 17.C 18.A 19.C 20.E

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok